Emigreren naar Zweden

Droom jij over een leven in Zweden? Of heb je plannen om te emigreren naar Zweden? Goed nieuws! Wij gingen je voor. Om je op weg te helpen hebben wij daarom een aantal blogs geschreven met praktische tips voor een emigratie naar Zweden. Lees hier alles om jouw emigratie tot een succes te maken!

Praktische tips

“Fantaseren over een leven in Zweden is mooi, maar romantiseer het niet. Er zijn ook minder leuke kanten aan het wonen in Zweden”

Zoals het kopje hierboven al zegt, zitten er ook nadelen aan het wonen in Zweden. Een van de meest bekende nadelen is dat de dagen in de winter periode erg kort zijn. Zo komt in Stockholm in december de zon op om 8:19 en gaat deze om 14:54 al weer onder, dat is dus maar 7 uur daglicht en met een beetje pech is het nog bewolkt ook! Ook is er in deze periode weinig, tot veel minder te doen. Veel horecagelegenheden zijn gesloten (zeker op het platteland) en ook andere toeristische activiteiten zijn veelal gesloten.

Naast deze korte dagen, kost het tijd om een Zweed echt te leren kennen. Het duurt een geruime tijd voordat je echt onderdeel uitmaakt van de gemeenschap. Natuurlijk heb je een heel groot deel hiervan zelf in de hand. Ben je bijvoorbeeld actief bij een lokale vereniging, of blijf je vooral op jezelf? Onze ervaring is dat veel Zweden zeer hecht met de familie zijn. Ze brengen een groot deel van hun vrije tijd met de familie door, wat het lastiger maakt om er tussen te komen.

Volgens ons wegen de voordelen geheel op tegen de nadelen, maar bereid je voor een emigratie naar Zweden goed voor en bekijk ook de andere kant van de medaille. Dan wordt ook jullie emigratie naar Zweden een succes!

Feiten over Zweden

Verhuizen naar Zweden

Een paar cijfers over Zweden

Zweden telt 10.327.589 inwoners

Er wonen iets meer mannen dan vrouwen in Zweden

Zweden is 11 keer groter dan Nederland

In Zweden wonen 25 mensen per km2 (Nederland 500 mensen per km2)

Er emigreren ongeveer 700 Nederlanders per jaar naar Zweden

emigreren naar Zweden

Meer informatie over emigreren naar Zweden

Ben je op zoek naar meer informatie? Of heb je vragen? We vinden het leuk om mee te denken en je op weg te helpen met het emigreren naar Zweden. Neem gerust contact met ons op via onze Contactpagina.

De Zweedse ambassade

De Zweedse ambassade geeft ook informatie over wonen en werken in Zweden.